Izleti in potovanja

NY

Odhod: 04.12.2018

potovanje v ZDA, kjer bomo spoznali svetovljanski New York, poskusili cheesecake, se povzpeli na Empire State Building, odpluli do Kipa svobode in se sprehodili po slavni 5. aveniji in Centralnemu parku. Za konec pa še vikend v Washingtonu, kjer bomo občutili utrip ameriške prestolnice.

 

Podrobnosti

04.12.2018 | 7 dni / 5 noči | letalo iz Zagreba 10

1. dan, 04.12.2018 (torek): ZAGREB – NEW YORK (dnevni let)
Zbor potnikov na letališču, 2 uri pred odhodom. Let proti Ameriki s prestopanjem na veznem evropskem letališču. Po pristanku na newyorškem letališču, opravljenih mejnih formalnostih in prevzemu prtljage vožnja do hotela. Namestitev in krajša osvežitev v hotelu, nato sledi večerni skok na Manhattan in prvo srečanje z mestom ki nikoli ne spi. Pred ogledi in v dogovoru s skupino po želji postanek za večerjo v dobri restavraciji, od koder bomo imeli čudovit pogled na nebotičnike Manhattna. Vožnja preko East Riverja in prvi postanek na postaji Grand Central, sledi sprehod pod Chryslerjevo stolpnico, po Lexingtonovi aveniji, prestižni Park aveniji do centralne 5. avenije, skozi Rockefellerjev Center, večer pa bomo zaključili v siju ogromnih reklam na Times Squareu. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. -3. dan, 05. -06.12.2018: NEW YORK
Dva polna dneva za samostojne oglede in nakupovanje. Zvečer predlagamo ogled katerega izmed zanimivih muzikalov ali športnih in drugih prireditev.

4. dan, 07.12.2018 (petek): NEW YORK – WASHINGTON
Zjutraj odjava iz hotela, vožnja s taksijem do avtobusne postaje (doplačilo) in odhod proti Washingtonu. Avtobusna vožnja traja ca. 5 ur, s polurnim postankom za osvežitev. Po prihodu in namestitvi v hotelu se bomo s podzemno železnico (doplačilo za karto) odpeljali do centra in si od zunaj ogledali nekatere znamenitosti, med drugimi tudi Belo hišo. Vrnitev do hotela in nočitev.

5. dan, 08.12.2018 (sobota): WASHINGTON
Dopoldan sprehod do pokopališča Arlington (približno pol ure peš). Ogled nacionalnega vojaškega pokopališča, peš in z vlakcem. Med drugimi se bomo ustavili ob grobu J.F. Kennedyja in ob grobu neznanega junaka, kjer si bomo ogledali menjavo straže. Popoldan prosti čas za samostojne oglede, priporočamo obisk katerega izmed številnih muzejev, ki so v Washingtonu brezplačni.

6. dan, 09.12.2018 (nedelja): WASHINGTON – EVROPA
Prosto do popoldanskega transferja na letališče, prijava in nočni let proti Evropi.

7. dan, 10.12.2018 (ponedeljek): ZAGREB
Pristanek v Evropi in prestopanje na let do Zagreba. Pristanek v dopoldanskih urah in konec potovanja.

(na osebo v dvoposteljni sobi)


Letalski prevoz Zagreb – New York/Washington – Zagreb, letališke in varnostne pristojbine, 5x nočitev  v dvoposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije z idealno lokacijo, transfer letališče – hotel in nazaj, ogledi po programu z javnim prevozom, avtobusni prevoz New York – Washington, tura po pokopališču v Arlingtonu, stroški slovenskega spremljevalca in stroški organizacije potovanja.


– stroški ureditve prijave za potovanje v ZDA (ob prijavi, 20 EUR)
– stroški javnega prevoza (na licu mesta)


– enoposteljna soba (ob prijavi, 300 EUR)
– ogled muzikala ali druge predstave na Broadwayu (vodniku na poti, odvisno od programa predstav)
– vstopnine, ki niso vključene v programu, dodatni obroki in napitnine vozniku in v restavracijah
Pridržujemo pravico do delne spremembe programa oz. zaporedja ogledov, seveda v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe le-tega ali zaradi nepredvidenih prometnih okoliščin na sami poti.

Letalske povezave so predvidene kot je navedeno v programu. Pridržujemo si možnost spremembe letalskega prevoznika in letališča v primeru prezasedenosti kapacitet, sprememb voznih redov ali ugodnejših povezav iz ostalih letališč. Vozni redi, spremembe ali morebitne zamude so izključno v pristojnosti letalskih prevoznikov. O morebitnih spremembah bodo potniki obveščeni.

Cene so izračunane na osebo, v dvoposteljni sobi in so izražene v EUR. Veturi turizem d.o.o., si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo programa).

Cena letaliških pristojbin, varnostnih taks in doplačil za gorivo je izračunana ob datumu izdaje programa in vključena v končno ceno. Ker se te cene dnevno spreminjajo in je končna cena znana šele ob izdaji letalskih vozovnic, lahko pride do razlike v ceni, o kateri bodo potniki obveščeni pred potovanjem. Spreminjanje taks je v pristojnosti odločitev letalskega prevoznika in letališč.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa.